- پنجشنبه 22 شهريور 1403

 
 
 
 
 
حقوق بشر
پناهندگی / اقامت
مهاجرت/انتگراسیون
جامعه/روحی-اجتماعی
مصاحبه / گفتگو
دیدگاه ها
ترجمه
پایان نامه
در دیگر رسانه ها
فیلم و صدا
درباره من
درباره سایت
Asyl / Aufenthalt
Menschenrechte
Über
 
 

نامه سرگشاده به مریم رجوی






pan20

pan19
آسیب‌رسانی زنجیره‌ای به آثار ملی و باستانی؛ عمدی یا اتفاقی؟ چاپ ارسال به دوست
27 اسفند 1402
حنیف حیدرنژاد- وبسایت «فرارو» در گزارشی تصویری از «آسیب‌رسانی به برخی از مکان‌های تاریخی با نارنجک دست‌ساز» خبر داده و تصاویری از «آثار انفجار و دوده بر مکان‌هایی چون پل خواجو، قلعه فلک‌الافلاک، گنج‌نامه هخامنشی در همدان و خانه فروغ فرخزاد» در تهران منتشر کرده و مدعی شده که در «چهارشنبه‌سوری» روی داده است.
«ایسنا» از خبرگزاری‌های حکومت در مطلبی با عنوان «از جشن ملی تا تنزل فرهنگ ملی» می نویسد: «ماجراهای آسیب به آثار باستانی همدان و اصفهان و تغییر فلسفه آیین چهارشنبه‌سوری و تحول کارکرد آن، تنها نشانگر تنزل فرهنگ عمومی در کشور است.»

این مطلب "ایسنا" که در بسیاری از خبرگزاری‌ها و رسانه‌های حکومتی بازنشر داده شده مستقیما مردم و فرهنگ عمومی، یعنی گرامیداشت آئین‌های ملی را نشانه گرفته و در تلاش است این نظر را الغا کند که گویا «مردم و چهارشنبه‌سوری» مسبب این حوادث بوده‌اند. این یک زمینه‌سازی است تا مسئولین نظام بعدا به خودشان اجازه دهند تا با حمله به مردم و این آئین‌ها، خواستار ممنوع شدن آن شده و با ریختن اشک تمساح برای میراث فرهنگی ایران، خود را ناجی آثار ملی جا بزنند.

در تناقض با مطلب منتشرشده در خبرگزاری «ایسنا»، یک خبرگزاری حکومتی دیگر به نام «ایرنا» به نقل از مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان در مورد آسیب رساندن به پل خواجو در اصفهان گزارش داد: «با توجه به حضور نیروهای یگان حفاظت میراث ‌فرهنگی و گشت‌زنی روی پل در شب چهارشنبه‌سوری، به احتمال زیاد این ترقه‌زنی فردای شب چهارشنبه‌سوری اتفاق افتاده است.»

در همان حال که نیروهای انتظامی مسئول حفظ امنیت و حفاظت از آثار باستانی و بناهای تاریخی و ملی در چنین شب‌هائی هستند، مسئولیت اصلی حفاظت از آثار ملی  و تاریخی با وزارت «میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی» است.

در شرح ظایف این وزارتخانه از جمله بر موارد زیر تاکید شده است: «تهیه و اجرای طرح‌های لازم به منظور حراست، حفاظت، تعمیر، مرمت و احیاء آثار، بناها و مجموعه‌های با ارزش فرهنگی- تاریخی. اظهار نظر در کلیه طرح‌های عمرانی جامع و تفصیلی در رابطه با مناطق فرهنگی و تاریخی و موافقت نهایی در باره محوطه‌ها و بافت‌ها و اماکن فرهنگی- تاریخی ارزشمند در موارد مذکور و جلوگیری از هرگونه تخریب آنها. تعیین حریم بناها و…»

از حکومت اسلامیِ اشغالگرِ ایران نمی‌توان انتظار داشت که «حفاظت» از آثار باستانی- ملی- تاریخی ایران را به عهده بگیرد. آنچه در چهارشنبه‌سوری امسال گذشت هشداری است که حکومت برنامه‌ای برای آسیب رساندن به آثار باستانی- تاریخی و آثار ملی- فرهنگی در نظر دارد.  مردم ایران باید خودشان با درایت و هوشمندی از این آثار حفاظت کرده و مانع شوند تا این حکومت یا افرادِ ماموریت یافته از سوی آن در آینده به بهانه روزها و مناسبت‌های ملی و فرهنگی به آثار ملی- تاریخی آسیب برسانند.

عکس و پردازش: کیهان لندن

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آخرین مطالب:
 
 
 

hanifhidarnejad@yahoo.de | استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع است | Copyright©www.hanifhidarnejad.com 2005-2024