- جمعه 31 فروردين 1403

 
 
 
 
 
حقوق بشر
پناهندگی / اقامت
مهاجرت/انتگراسیون
جامعه/روحی-اجتماعی
مصاحبه / گفتگو
دیدگاه ها
ترجمه
پایان نامه
در دیگر رسانه ها
فیلم و صدا
درباره من
درباره سایت
Asyl / Aufenthalt
Menschenrechte
Über
 
 
قوانین جدید مربوط به پناه جویان در آلمان، یک هفته زودتر به اجرا گذاشته شد چاپ ارسال به دوست
02 آبان 1394

دولت آلمان و احزاب حاکم در این کشور برای به کنترل در آوردن و کانالیزه کردن ورود پناه جویان به این کشور مجموعه ای از تغییرات در قوانین مرتبط با پناه جویان را از روز 24 اکتبر 2015 به اجرا گذاشتند. این قوانین قرار بود اول نوامبر به اجرا درآید. اختلاف بر سر چگونگی مقابله با ورود پناه جویان در آلمان موجب بحث های شدید بین احزاب حاکم شده و بویژه فشار بر روی صدراعظم آنگلا مرکل از طرف بدنه حزبش بالا گرفته است. دولت آلمان برای به کنترل در آوردن و مهار ورود پناه جویان در سه جهت و بطور همزمان تلاش میکند:
 الف) در داخل با وضع قوانین سختگیرانه، اخراج سریعتر پناه جویانی که از کشورهای بالکان بویژه از آلبانی، کوزو، مقدونیه و صربستان هستند را در دستور کار قرار داده است. مقدمه این طرح تصویب قانونی بود که کشورهای آلبانی، مقدونیه و صربستان را به عنوان کشورهای "امن" معرفی می کند.
ب) در سطح اروپائی تلاش می کند تا کشورهای عضو را متقاعد به پذیرش سهمیه پناه جویان کند. تاکنون بجز چند کشور، بقیه کشورها در مقابل این سیاست مقاومت می کنند. به عنوان بخشی دیگر از این طرح قرار است که اردوگاه های جذب پناه جویان در یونان و ایتالیا ایجاد شود تا از همانجا توزیع پناه جویان انجام شده یا آنانکه مطابق استاندردهای اتحادیه اروپا شانسی برای پذیرش به عنوان پناه جو ندارند، از همانجا بازگردانده شوند.
 پ) در سطح بین المللی با دادن امتیازهائی به ترکیه تلاش دارد تا اردوغان، نخست وزیر این کشور را مجاب کند از خروج پناه جویانی که از این کشور به طرف یونان و کشورهای بالکان در حرکت هستند جلوگیری کند. تلاش دیگر در همین راستا بر گفتگو با طرف های درگیر در جنگ سوریه (از جمله رژیم حاکم بر ایران) برای پایان سریعتر جنگ در این کشور متمرکز میباشد.
تغییرات مرتبط با پناه جویان در آلمان بخشی مثبت است که هدف آن تسهیل انتگراسیون و انطباق سریعتر پناه جویان است. بخش دیگر سختگیرانه که با هدف پس زدن پناه جویان تنظیم شده است. به چند نمونه از این تغییرات اشاره می شود.

تغییرات مثبت
- دسترسی پناه جویان به کلاس زبان آلمانی (کلاس انتگراسیون) قبلا فقط دارندگان انواعی از اقامت را شامل می شد. اکنون علاوه بر آن دسته، پناه جویانی که پرونده آنها در جریان است (دارندگان آوفتهالتس گِشتاتونگ)، پناه جویانی که پرونده آنها بسته شده و برگه موقت دارند (دولدونگ)، به شرطی که چشم انداز ماندن در آلمان داشته باشند. آنانی که اقامت به دلایل انساندوستانه دریافت کرده اند نیز به کلاس انتگراسیون (کلاس زبان آلمانی و آشنائی اولیه با فرهنگ و قوانین آلمان) دسترسی خواهند داشت.
- دسترسی به کمک های پزشکی و رواندرمانی برای جان بدربردگان از شکنجه و تجاوز و کسانی که آسیب روحی دیده اند.
- در مورد کودکان و نوجوانان: سن قانونی برای انجام مصاحبه با اداره پناهندگی 18 سال میباشد. قبلا 16 سال تمام، سن کافی برای انجام مصاحبه مشخص شده بود.

تغییرات سختگیرانه
- الزامی بودن سکونت در خوابگاه های اولیه به مدت شش ماه (قبلا سه ماه بود) برای پناه جویان زیر:
» پناه جویانی که از یکی از کشورهای اتحادیه اروپا (به انضمام کشورهای عضو پیمان شنگن و قرارداد دوبلین) وارد آلمان شده اند.
» آنانی که از کشورهای امن ثالث وارد آلمان  شده اند (شامل کشورهای آلبانی، کوزوو، مقدونیه، صربستان، بوسنی و هرزه گوئین، مونته نگرو، و نیز کشورهای آفریقائی سنگال و غنا)
» آنانی که پرونده پناهندگیشان با عنوان آشکارا بی پایه و اساس رد شده است. آنانکه مشمول قرارداد دوبلین بوده و از یک کشور دیگر اتحادیه اروپا وارد آلمان شده اند. آنانکه ویزای یک کشور اتحادیه اروپا را داشته و از بازگشت به کشوری که مطابق قرارداد دوبلین مسئول رسیدگی به پرونده آن فرد می باشد خودداری می کنند. آنانکه موظف به ترک آلمان بوده اما از این کار خودداری کرده اند.

در موارد فوق کمک پولی پرداخت نمی شود. کمک ها فقط شامل تامین سرپناه، تامین گرمایش و تامین حداقل های پزشکی می باشد. بجای کمک پولی کمک نقدی و یا کوپن داده خواهد شد. در موارد خاص ممکن است کمک محدود پولی پرداخت شود که از میزان تعیین شده در حالت عادی نیز کمتر خواهد بود.

یک تغییرِ دیگر بسیار سختگیرانه اخراج پناه جویان بدون اعلام قبلی است. پلیس می تواند در مورد آندسته از پناه جویانی که به آنها نامه ترک خاک آلمان ابلاغ شده، اما در مهلت اعلام شده اقدام نکرده اند، بدون اعلام  قبلی، به محل سکونت آنها مراجعه و آنها را جهت اخراج یا به فرودگاه یا به محل دیگری تا اجرای حکم اخراج منتقل کند.
 
هدف ازا ین سختگیری ها این است تا با بازگشت پناه جویانی که شانسی برای ماندن در آلمان ندارند و بطور واقعی تحت تعقیب نبوده و جانشان در خطر نیست، جا برای پناه جویان از مناطقِ جنگی و دیگر پناه جویانی که جانشان در خطر بوده است باز شود.

منتقدین، بخشی از سیاست های سختگیرانه اخیر را ناقض قانون اساسی آلمان و قوانین بین المللی که آلمان خود را به آنها متعهد می داند دانسته و اعلام کرده اند بر علیه آن اقدامات حقوقی را به جریان خواهند انداخت. تجربه نشان داده چندین سال لازم است تا این اقدامات حقوقی به نتیجه برسد.

حنیف حیدرنژاد
2 آبان 1394/ 24 اکتبر 2105
http://www.hanifhidarnejad.com



منابع کمکی

https://www.bmi.bund.de/SharedDocs/Kurzmeldungen/DE/2015/09/kabinett-beschliesst-asylverfahrensbeschleunigungsgesetz.html
 
http://www.bundesregierung.de/Content/DE/Artikel/2015/10/2015-10-15-asyl-fluechtlingspolitik.html
 
http://www.aerzteblatt.de/nachrichten/64483/Asylverfahrensbeschleunigungsgesetz-Bessere-medizinische-Versorgung-von-Fluechtlingen

 
http://www.bgbl.de/xaver/bgbl/start.xav?startbk=Bundesanzeiger_BGBl#__bgbl__%2F%2F*[%40attr_id%3D%27bgbl115s1722.pdf%27]__1445683585168
 
http://www.buzer.de/gesetz/11736/l.htm
 







 
 
 

hanifhidarnejad@yahoo.de | استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع است | Copyright©www.hanifhidarnejad.com 2005-2024