- جمعه 7 ارديبهشت 1403

 
 
 
 
 
حقوق بشر
پناهندگی / اقامت
مهاجرت/انتگراسیون
جامعه/روحی-اجتماعی
مصاحبه / گفتگو
دیدگاه ها
ترجمه
پایان نامه
در دیگر رسانه ها
فیلم و صدا
درباره من
درباره سایت
Asyl / Aufenthalt
Menschenrechte
Über
 
 
محکومیت اعدام ریحانه جباری توسط دولت آلمان چاپ ارسال به دوست
06 آبان 1393


حنیف حیدرنژاد

روز شنبه ۲۵ اکتبر خبر اعدام ریحانه جباری به طور گستر‌ده‌ای در رسانه‌های آلمان بازتاب پیدا کرد. خبر اعدام ریحانه تا آخر شب همراه با گزارش، در اصلی‌ترین برنامه‌های خبری رادیو و تلویزیونی تکرار شد.

شبکه یک تلویزیون آلمان در برنامه اصلی خبری خود در ساعت ۲۰ علاوه بر خبر، گزارشی از گزارشگر خود در تهران را که هفته پیش تهیه شده و در آن با خانم شعله پاکروان، مادر ریحانه گفتگو شده بود باز پخش کرد.[۱]

سایت‌های اینترنتی مربوط به شبکه‌های رادیو تلویزیونی و  روزنامه‌های آلمان نیز این خبر را منعکس کرده و بازدیدکنندگان می‌توانستند نظر خود را زیر آن بنویسند. برای مثال تا ظهر روز شنبه در سایت روزنام “دیتسایت” بیش از ۱۳۰ نظر ثبت شده بود.[۲] در این نظرات، علاوه بر اظهار تاسف نسبت به اعدام ریحانه، توجه به چند نکته برجسته می‌نمود:

محکومیت مجازات اعدام در اساس، و اینکه اعدام ریحانه به طور مشخص نشانه دیگری از کارنامه خونین نقض حقوق بشر در ایران است، فراتر از ایران اشاره به بی حقوقی زنان در اسلام حتی وقتی از جسم و جان خود دفاع می‌کنند و عوض شدن جای قربانی با مجرم، ربط دادن این جنایت به مسائل اخیر خلافت اسلامی و دیگر کشورهای اسلامی و نگاه جنسی و تبعیض‌آمیز آنها به زن.

با توجه به تعطیلی روز شنبه، این میزان واکنش، نشانه حساسیت بازدیدکنندگان این سایت نسبت به وضعیت سرنوشت ریحانه جباری، موضوع اعدام و وضعیت زنان در ایران می‌باشد.

علاوه بر رسانه‌ها، دولت آلمان نیز در همین روز اعلام موضع کرد. کریستف اِشترسر Christoph Straesser گزارشگر ویژه در امور حقوق بشر و کمک‌های انسان دوستانه دولت آلمان، علاوه بر مصاحبه با رسانه‌های مختلف در روز شنبه، در یک بیانیه مطبوعاتی اعدام ریحانه جباری را محکوم کرده [۳] و نوشت:

“اجرای اعدام خانم ریحانه جباری موجب آشفتگی و ناراحتی و اندوه عمیق من گشته است. تسلیت و همدری خود را تقدیم خانواده‌اش می‌کنم. اجرای توجیه‌ناپذیر حکم اعدام در مورد او به طور خاص بسیار تکان‌دهنده است. به ویژه آنکه در مورد خانم جباری ابهاماتی در مورد منصفانه بودن دادرسی و محاکمه عادلانه او وجود داشت.»

گزارشگر ویژه آلمان در بیانیه خود مسئولان رژیم جمهوری اسلامی را به توقف اعدام‌ها در ایران فرا خواند و نوشت: 

“اعدام یک روش مجازات غیرانسانی، وحشتناک و غیراخلاقی است. دولت آلمان مجازات اعدام را در هر حالتی رد می‌کند و هم‌چنان برای لغو جهانی این حکم تلاش خواهد کرد. موکدا از همه مسئولان در ایران خواهان آن هستم تا بقیه احکام صادرشده‌ی اعدام را فورا لغو کنند. مجازات اعدام در قرن بیست و یکم دیگر جا و مکانی ندارد.”  

در سطح جهانی نیز سازمان عفو بین‌الملل در یک بیانیه‌ی شدید‌ اعدام ریحانه جباری را “لکه خونین دیگری در کارنامه نقض حقوق بشر جمهوری اسلامی” نامید.[۴]


حنیف حیدرنژاد
26.10.2014
http://www.hanifhidarnejad.com


منابع:

۱ http://www.tagesschau.de/ausland/iran-hinrichtung-101.html

 ۲ http://www.zeit.de/politik/ausland/2014-10/iran-jabbari-todesstrafe

 ۳ http://www.auswaertiges-amt.de/DE/Infoservice/Presse/Meldungen/2014/141025_MRHHB_Hinrichtung_Iran.html

 ۴ http://www.radiofarda.com/archive/iran_politics/latest/138/148.html


 
 
 

hanifhidarnejad@yahoo.de | استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع است | Copyright©www.hanifhidarnejad.com 2005-2024