- پنجشنبه 6 ارديبهشت 1403

 
 
 
 
 
حقوق بشر
پناهندگی / اقامت
مهاجرت/انتگراسیون
جامعه/روحی-اجتماعی
مصاحبه / گفتگو
دیدگاه ها
ترجمه
پایان نامه
در دیگر رسانه ها
فیلم و صدا
درباره من
درباره سایت
Asyl / Aufenthalt
Menschenrechte
Über
 
 
چاپ ارسال به دوست
04 آذر 1386

اجازه کار در آلمان در حالت اقامت های مختلف
اطلاعات مهم برای پناهجویان و مهاجرین



 

26.11.2007- سایت انتگراسیون، حنیف حیدرنژاد ( ترجمه آزاد با برخی اضا فه ها)
 

از اول ژانویه سال 2005 مسئولیت دادن و صدور اجازه کار برای خارجیان، با اداره خارجیان میباشد. اداره کار دراین مورد تنها به درخواست هائی که از کانال اداره خارجیان داده میشود رسیدگی میکند. حتی اگر اداره کار با یک درخواست مخالفت کند، باز هم مراحل قانونی اعتراض باید از طریق اداره خارجیان دنبال گردد.

ترجمه زیر بر اساس اطلاعات گرد آوری شده در خبرنامه ماه سپتامبر شورای پناهجویان ایالت نورد راین وستفالن است.
در این نوشته بصورت مخصتر قوانین و شرایط دریافت اجازه کار برای خارجیان با انواع اقامت های متفاوتی که وجود دارد توضیح داده شده است. هدف از مختصرکردن این اطلاعات و نیز اضافه های آورده شده در ترجمه، بیان مطلب به زبان ساده و غیر فنی تر است، بنحوی که از پیچیدگی آن کاسته و استفاده از آن را برای عموم راحت تر سازد.
منبع اصلی خبرنامه شورای پناهجویان ایالت نورد راین وستفالن، سایت مرکز مشاوره برای پناهجویان درشهر مونستر می باشد. یکی از پروژه ها و موضوعات کاری که این مرکز در مونستر دنبال میکند، کار تخصصی و کارشناسانه در زمینه قوانین مرتبط با امور پناهندگی و اقامت میباشد که حاصل آن در کلاس های آموزشی و سمینارها در سراسر آلمان ارائه شده و نسخه های کتبی آن نیز بعدا در سایت این مرکز در اختیار عموم قرار داده میشود.
اصل مطلب به آلمانی در پایان این نوشته آورده شده است که برای اطلاعات بیشتر میتوانید به آن مراجعه کنید.

اجازه کار و دسترسی به بازار کار در آلمان برای:

دارندگان"اجازه سکونت" یا اجازه اقامت نا محدود
دارندگان"اجازه سکونت" یا همان اجازه اقامت نا محدود، محدودیتی در اشتغال نداشته و نیازی هم به  رفتن اجازه کار ندارند و دسترسی آنها به بازار کار برابر یک آلمانی محسوب میشود.

دارندگان اجازه اقامت (محدود)
از آنجا که اجازه اقامت به دلایل مختلف و براساس مواد ( پارگرافهای) مختلف داده میشود، اجازه کار نیز میتواند در رابطه با هر کدام از این انواع اجازه اقامت و نیز با توجه به مدت اعتبار اقامت، از همدیگر متفاوت باشد که جزئیات آنرا اداره خارجیان تعین میکند. با این وجود برای این دسته از افراد، عام ترین حالتهای ممکن در زیر توضیح داده میشود.

حالت عام اجازه کار برای دارندگان اجازه اقامت (محدود)
دارندگان اجازه اقامت بر اساس مواد قانونی زیر بطور اتومات اجازه کار نیز دارند و میتوانند به هر نوع کار قانونی مجاز اشتغال پیدا کنند:
- ماده 25، بند 1 و 2 > قبول شدگان پناهندگی بر اساس ماده 16 قانون اساسی یا قبول شدگان بر اساس بند 1  ماده 60 قانون اقامت
- ماده 28، بند 1 > افرادی که در چهار چوب " بهم پیوستگی خانواده" با فردی که تابعیت آلمانی دارد اقامت گرفته اند. که منظور همسر و فرزند زیر 18 سال مجرد میباشد. به دیگر افراد خانواده که اقامت بر اساس ماده 36 دریافت کرده  باشند نیز اجازه کار داده میشود.
- ماده 30 بند 1 > همسر تازه وارد یک خارجی ساکن آلمان که دارای اقامت محکم  بوده و خود دارای اجازه کار میباشد نیز، از اجازه کار برخوردار است.
- ماده 32 بند 1 > به فرزند تازه وارد زیر 18 ساله  پدر و مادری که ساکن آلمان بوده و اقامت محکم دارند نیز اجازه کار برابر پدر و مادرش  داده میشود.
- ماده 31، بند 1 > به فردی که بدلیل ازدواج اقامت گرفته است ولی بعد از دو سال زندگی مشترک با همسرش از او جدا شده است، " اقامت مستقل از همسر" داده میشود که اجازه کار را نیز شامل میگردد.
- ماده 37 بند 1 > "حق بازگشت" این ماده مربوط به جوانانی میباشد که در گذشته هشت سال در آلمان قانونا زندگی کرده و حداقل شش سال مدرسه رفته و یک مدرک تحصیلی ازآلمان دارند. اما بعدا به دلایلی آلمان را ترک کرده اند. به چنین فردی در صورتی که شرایط گفته شده در  ماده 37 ق. اقامت را داشته باشد، هم اجازه بازگشت، هم اجازه اقامت و هم اجازه کار میشود.
- ماده 38 > "آلمانی سابق" منظور فردی است که در گذشته آلمانی بوده ولی تابعیت آلمانی اش را لغو کرده و تابعیت کشور دیگری را پذیرفته بوده است. هم چنین منظورآلمانی های سابق که از شوری سابق آمده اند نیز میباشد.


تأخر در دریافت اجازه کار
در مورد تمامی افرادی که اقامتی غیر از موارد فوقا گفته شده دارند، حالت زیر صدق خواهد کرد:
قبل از شروع به کار و بستن قرارداد باید از اداره خارجیان درخواست کار گردد و فرم آن به این اداره داده شود. چنین اجازه کاری فقط برای کار مشخصی که درخواست آن  داده میشود میباشد و تازه پس از "چک حق تقدم" و چک حداقل دستمزد پایه توسط اداره کار است که اجازه کار صادر میشود.

چک حق تقدم و حداقل دستمرد پایه
جزئیات چک حق تقدم و حداقل دستمزد پایه در ماده 39 قانون اقامت مشخص شده است. بر این مبنا اداره کار اجازه صدور کار را تنها در حالتی دارد که " ( امکان اشتغال در) این موقعیت شغلی برای یک آلمانی و یا خارجی ای که دارای اجازه کار دارد، وجود نداشته باشد". به عبارت دیگر حق تقدم در اشتغال اول با یک آلمانی یا خارجی ای است که اجازه کار دارد. اگر این دسته از افراد نتوانستند کار کرده یا شرایطی را که صاحب کار میخواهد نداشته باشند، در این حالت است که ادره خارجیان میتواند برای خارجی متقاضای کار اجازه کار صادر کند. هدف از چک حداقل دستمزد پایه این است که از اشتغال افراد با دستمزد پائین تری که منجر به بیکاری کارگران آلمانی بشود جلوگیری نماید. به همین منظور باید از سوی صاحب کار به همراه در خواست کاری که به اداره خارجیان داده میشود، یک نسخه از قراداد کاری [قراد داد امضاء نشده]  که در آن ساعت و مدت زمان کار و نیز میزان دستمزد پایه قید شده باشد، تحویل اداره خارجیان گردد.

معافیت از چک حق تقدم
موارد متعددی وجود دارد که برای اشتغال نیازی به چک حق تقدم از سوی اداره کار نمی باشد. دامنه این موارد در تغییرات قانونی جدید گسترده تر نیز شده است. جزئیات این موارد در مواد 6 تا 9  آئین نامه اجرائی اشتغال آمده و شامل افرادی با نوع اقامت زیر میگردد:
- اگر اقامت آفونتهالتس گشتاتونگ (در مرحله پناهندگی) یا  دولدونگ ( اقامت تحملی) داشته باشد: در صورت حداقل دو سال کار رسمی در آلمان، که در آن مالیات پرداخته شده است، حتی با وجود کار نزد صاحب کاران مختلف، حتی اگر این دو سال کار پیوسته نبوده و منقطع بوده باشد، و یا  در صورت سه سال سکونت در آلمان (ماده 9 آئین نامه اجرائی اشتغال).
نکته مهم: باید توجه داشت لغو چک حق تقدم تنها شامل آن مرحله ای از دریافت اجازه کار میباشد که در حیطه وظایف اداره کار است. لغو این مانع، هیج الزامی برای اداره خارجیان در دادن اجازه کار ایجاد نمی کند و کماکان اداره خارجیان در دادن اجازه کار شرایط خودش را اجراء میکند، از جمله شرط پر کردن فرم اجازه بازگشت داوطلبانه! به قوت خودش باقی است و البته هر اداره میتواند در اجرای آن، سختگیری کمتر یا بیشتری از خود نشان دهد.

- آن فردی که  زمانی که  وارد آلمان شده بوده، زیر 18 سال داشته است و اکنون یک مدرک تحصیلی از آلمان دارد و یا توانسته موافقت یک مرکز آموزشی برای دیدن یک دوره آموزشی را دریافت کند. ( ماده 8 آئین نامه اجرائی اشتغال)

در موارد فوق، اداره کار از چک حق تقدم یا چک حداقل دستمزد پایه صرفنظر میکند. همچنین اجازه کار صرفنظر از ماده 13 آئین نامه اجرائی اشتغال، بدون محدودیت مکانی خواهد بود. اجازه کار ابتدا حد اکثر برای مدت سه سال داده خواهد شد و درصورتی که بین اداره خارجیان و اداره کار توافق حاصل شده باشد، به لحاظ زمانی نیز میتواند اجازه کار نامحدود صادر گردد. اداره خارجیان در مواردی که دلایل کافی وجود داشته باشد، میتواند از اختیارات خود برای صدور اجازه کار در موارد استثناء نیز استفاده کند.

دیگر موارد مستثنی از چک حق تقدم
-  افرادی که اجازه کار را برای ادامه کار نزد کارفرمائی میخواهند که حداقل یک سال نزد او کار کرده اند. ( ماده 6 آئین نامه اشتغال)
- مورادی که ندادن اجازه کار میتواند یک وضعیت سخت را به دنبال بیاورد. در دستور العمل های اداره خارجیان بویژه به افرادی اشاره میشود که از ناراحتی و ضربه های روحی- روانی رنج میبرند، به نحوی که کار برای چنین افرادی بخشی از پروسه درمان آنها  تلقی میگردد.


دولدونگ
اداره کار میتواند به فرد دارنده دولدونگ بعد از یک سال که در نوبت کار بوده است، اجازه کار بدهد ( ماده 10 آئین نامه اشتغال)، در صورتی که اداره کار با آن درخواست موافق بوده و اشتغال فرد "دولدونگی" مغایر با ماده 11 آئین نامه اجرائی اشتغال نباشد. در مورد دادن اجازه کار به افراد "دولدونگی"،  اساس با چک حق تقدم میباشد، به نحوی که فوقا توضیح داده شد. با این حال افراد دارنده دولدونگ نیز بر اساس ماده 10 آئین نامه اجرائی اشتغال، بعد از چهار سال از چک حق تقدم توسط اداره کار معاف میشوند.

ممنوعیت اشتغال
در عین حال در مورد پناهجویان دارنده دولدونگ در موارد زیر ممنوعیت صدور اجازه کار کماکان به قوت خود باقی است:
- درحالتی که فرد "دولدونگی" اقامت خود در آلمان را عمدا کِش داده  تا از خدمات سوسیال استفاده کند، و یا
- در حالی که از طرف فرد "دولدونگی"، همکاری لازم برای به پایان رساندن اقامتش در آلمان با اداره خارجیان انجام نشده  باشد.

در موارد فوق اداره خارجیان از دادن اجازه کار خود داری میکند. اما در صورت طولانی بودن مدت اقامت یک نفر دارنده دولدونگ، اداره خارجیان لازم است این مسئله را از این زاویه نیز بررسی کند که آیا واقعا طولانی شدن اقامت این فرد بدلیل درخواست های مکرری است که این فرد برای گرفتن اجازه اقامت داده بوده است. مثلا بدلیل مسائل خانوادگی یا در حالت وجود بیماری های سخت. باید توجه داشت که در صورت قابل اثبات بودن چنین دلایلی، خودداری اداره کار از دادن اجازه کار غیر قانونی خواهد بود.

اجازه اقامت در مرحله پناهندگی ( آفونتهالتس گشتاتونگ)
دارندگان آفونتهالتس گشتاتونگ بعد از یک سال که از اقامت آنها در آلمان بگذرد میتوانند درخواست کار بدهند. ( ماده 61 آئبن دادرسی مرحله پناهندگی) بعد از این مدت نیز بررسی درخواست این دسته از افراد از سوی اداره خارجیان، در آخرین نوبت قرار داده میشود. و این به این معنی است که در دادن شانس اشتغال،  آلمانی ها یا افرادی با اقامت محکم تر، اولویت و حق تقدم خواهند داشت.


SCHNELLINFO 9/2007, 19. September 2007
http://www.fluechtlingsrat-nrw.de/2577/index.html

منابع کمکی مرجع:
- قانون اقامت
- آئین نامه اجرائی اشتغال




Der Arbeitsmarktzugang für Flüchtlinge und MigrantInnen

Die Regelungen zum Arbeitsmarktzugang für MigrantInnen und Flüchtlinge sind durch das Zweite Änderungsgesetz zum Zuwanderungsgesetz ebenfalls in einigen Bereichen geändert worden. Dieser Text soll einen Überblick geben über die Möglichkeiten eines Arbeitsmarktzugangs mit den unterschiedlichen Aufenthaltspapieren. Der Text stammt von der Homepage des Projekt Q der GGUA Münster (http://www.einwanderer.net/Zugang-zum-Arbeitsmarkt.132.0.html am 14.9.2007) und wird dort regelmäßig aktualisiert.


Niederlassungserlaubnis
Mit einer Niederlassungserlaubnis, dem unbefristeten Aufenthaltspapier, besteht ein Arbeitsmarktzugang ohne Beschränkung: Jede legale Erwerbstätigkeit darf angenommen werden, ohne dass dafür eine Zustimmung zur Erwerbstätigkeit beantragt werden muss. Inhaber einer Niederlassungserlaubnis sind deutschen Arbeitnehmern oder Selbstständigen gleichgestellt.


Aufenthaltserlaubnis
Ob und unter welchen Bedingungen ein Ausländer mit Aufenthaltserlaubnis (AE) eine Beschäftigung aufnehmen darf, ist genau geregelt und hängt vor allem vom Zweck der AE, aber möglicherweise auch von der Aufenthaltsdauer der Person ab.
Besitzer einer Aufenthaltserlaubnis müssen daher prüfen, zu welchem Aufenthaltszweck - also gemäß welchem Paragrafen - sie die AE erhalten haben.
 

Allgemeine Berechtigung zur Arbeitsaufnahme
Eine allgemeine Berechtigung zur Arbeitsaufnahme besitzen unter anderen die Inhaber der folgenden Aufenthaltserlaubnisse nach dem Aufenthaltsgesetz. Sie können jede legale Arbeit annehmen, ohne eine Genehmigung dafür beantragen zu müssen.
• 25, Abs. 1 und 2: Asylberechtigte nach Art. 16 GG sowie anerkannte Flüchtlinge der Genfer Konvention („Kleines Asyl“).
• 28, Abs. 1: Familiennachzug zu Deutschen. Dieser Paragraf gilt in der Regel nur für Angehörige der „Kernfamilie“, also Ehegatten, minderjährige ledige Kinder und Elternteile minderjähriger lediger Kinder, wenn das Familienmitglied, zu dem der Nachzug erfolgt, Deutscher ist. Für sonstige Familienangehörige gilt 36, auch in diesem Fall besteht die Berechtigung zur Erwerbstätigkeit.
• 30, Abs. 1: Ehegattennachzug: Der nachziehende Ehegatte eines Ausländers hat die Berechtigung zur Erwerbstätigkeit, wenn sein bereits hier lebender Ehegatte ebenfalls die Berechtigung aufgrund seines Aufenthaltstitels besitzt, oder wenn die eheliche Lebensgemeinschaft seit mindestens zwei Jahren rechtmäßig im Bundesgebiet besteht.
• 32: Kindernachzug: Für minderjährige ledige Kinder gilt ebenfalls: Sie sind zur Ausübung einer Erwerbstätigkeit berechtigt, wenn die Eltern ebenfalls dazu berechtigt sind.
• 31, Abs. 1: Eigenständiges Aufenthaltsrecht der Ehegatten
• 37, Abs. 1: Recht auf Wiederkehr: Dieser Paragraf gilt für Jugendliche und junge Erwachsene, die als Minderjährige rechtmäßig ihren gewöhnlichen Aufenthalt im Bundesgebiet hatten, wenn weitere Bedingungen erfüllt sind.
• 38, Abs. 1 und 2: Ehemalige Deutsche.


Nachrangiger Arbeitsmarktzugang
Für alle oben nicht genannten Arten der Aufenthaltserlaubnis gilt grundsätzlich folgendes:
Vor der Aufnahme einer Beschäftigung muss ein Antrag auf Zustimmung zur Aufnahme der Beschäftigung bei der Ausländerbehörde gestellt werden. Diese Zustimmung gilt nur für die konkrete Stelle und wird erst nach positivem Ergebnis der Vorrangprüfung und der Lohnprüfung durch die Arbeitsagentur erteilt.
 

Vorrangprüfung und Lohnprüfung
Die Prüfungen, die die Agentur für Arbeit durchführt, bevor sie die Zustimmung zur Beschäftigung erteilt, sind in 39 AufenthG geregelt. Danach darf die Agentur für Arbeit ihre Zustimmung nur dann erteilen, wenn „(...) für die Beschäftigung deutsche Arbeitnehmer sowie Ausländer, die diesen hinsichtlich der Arbeitsaufnahme rechtlich gleichgestellt sind (...) nicht zur Verfügung stehen“ ( 39, Abs. 2, Nr. 1b AufenthG). Hier handelt es sich um die Vorrangprüfung.
Eine weitere Voraussetzung für die Zustimmung der Agentur für Arbeit ist der positive Ausgang der so genannten „Lohnprüfung“: In 39, Abs. 2, Nr. 2 heißt es dazu, dass die Zustimmung nur erteilt werden darf, wenn „der Ausländer nicht zu ungünstigeren Arbeitsbedingungen als vergleichbare deutsche Arbeitnehmer beschäftigt wird.“ Für diese Prüfung muss der Arbeitgeber gegenüber der Arbeitsagentur Angaben machen bezüglich der Arbeitszeit, der Entlohnung und der Arbeitsaufgaben.


Ausnahmen von der Arbeitsmarktprüfung
Es gibt eine Reihe von Ausnahmefällen, in denen eine Arbeitsmarktprüfung nicht durchgeführt werden muss. Die Ausnahmemöglichkeiten sind durch das Änderungsgesetz zum Zuwanderungsgesetz  ausgeweitet worden, d. h. mehr Menschen mit Aufenthaltserlaubnis können nun einen unbeschränkten Arbeitsmarktzugang ohne Arbeitsmarktprüfung erhalten.
Diese Ausnahmen sind in den 6 bis 9 der Beschäftigungsverfahrensverordnung (BeschVerfV) geregelt und gelten für Personen mit Aufenthaltserlaubnis, die:
• während ihres Aufenthalts in Deutschland mindestens zwei Jahre versicherungspflichtig gearbeitet haben – auch bei unterschiedlichen Arbeitgebern und auch mit Unterbrechungen – oder die sich mindestens seit drei Jahren erlaubt, geduldet oder mit Aufenthlatsgestattung in Deutschland aufhalten ( 9 BeschVerfV),
• als Minderjährige nach Deutschland eingereist sind und die einen deutschen Schulabschluss haben oder an einer berufsvorbereitenden Maßnahme teilgenommen haben, oder die einen Vertrag in einem anerkannten Ausbildungsberuf abschließen ( 8 BeschVerfV).


In diesen Fällen kann die Bundesagentur sowohl von der Vorrang- als auch von der Lohnprüfung absehen. Die Zustimmung wird dann ohne die Beschränkungen des 13 BeschVerfV erteilt. Das bedeutet, dass die Zustimmung nicht auf eine berufliche Tätigkeit, einen Arbeitgeber oder eine Region beschränkt werden darf. Die Zustimmung wird in diesen Fällen für die Zeit des Arbeitsverhältnisses, längstens für drei Jahre erteilt. Falls zwischen der Arbeitsagentur und der Ausländerbehörde eine so genannte Globalzustimmung - vereinbart worden ist, kann eine unbeschränkte Arbeitserlaubnis unmittelbar von der Ausländerbehörde erteilt werden.
Auch wenn die Ausnahmemöglichkeiten im Ermessen der Behörde liegen, ist nach der Begründung der Beschäftigungsverfahrensverordnung regelmäßig davon auszugehen, dass sie auch angewandt werden, wenn die Voraussetzungen vorliegen.


Weitere Ausnahmemöglichkeiten von der Vorrangprüfung gibt es für:
• Personen, die eine Beschäftigung bei demselben Arbeitgeber fortsetzen möchten, wenn sie mindestens ein Jahr dort gearbeitet haben ( 6 BeschVerfV) sowie für
• Personen, bei denen aufgrund der Besonderheit des Einzelfalls die Versagung der Erlaubnis eine besondere Härte bedeuten würde ( 7 BeschVerfV). In den Dienstanweisungen der Bundesagentur für Arbeit werden insbesondere traumatisierte Menschen genannt, für die eine Beschäftigung nachweislich Teil der Therapie ist.
 

Duldung
Geduldeten Ausländern kann nach einem Jahr Wartefrist die Erlaubnis zur Beschäftigung erteilt werden ( 10 BeschverfV), wenn auch die Agentur für Arbeit zustimmt und kein Beschäftigungsverbot nach 11 BeschVerfV vorliegt. Grundsätzlich haben Menschen mit Duldung nur einen nachrangigen Arbeitsmarktzugang, d. h. für die Zustimmung muss eine Arbeitsmarktprüfung (siehe oben) durchgeführt werden.
Nach dem Zweiten Änderungsgesetz zum Zuwanderungsgesetz ist es allerdings nunmehr möglich, auch mit Duldung einen unbeschränkten Arbeitsmarktzugang zu erhalten:
Personen, die sich seit vier Jahren in Deutschland mit Aufenthaltserlaubnis, Duldung oder Aufenthaltsgestattung aufgehalten haben, können die Zustimmung zur Beschäftigung ohne Arbeitsmarktprüfung erhalten. Die Zustimmung gilt unbeschränkt, d. h., sie ist nicht auf einen bestimmten Arbeitgeber oder eine bestimmte Tätigkeit beschränkt ( 10 BeschVerfV). Dies ist eine deutliche Verbesserung gegenüber den bisherigen Regelungen.


Arbeitsverbot
Allerdings bleibt weiterhin unverändert das Arbeitsverbot gemäß 11 BeschVerfV bestehen: Danach dürfen geduldete Flüchtlinge keine Arbeitserlaubnis erhalten, wenn sie
• sich in das Inland begeben haben, um Leistungen nach dem Asylbewerberleistungsgesetz zu erlangen oder
• wenn bei diesen Ausländern aus von ihnen zu vertretenden Gründen aufenthaltsbeendende Maßnahmen nicht vollzogen werden können.

In diesen Fällen verhängen die Ausländerbehörden ein Arbeitsverbot. Für die Beratung ist es wichtig zu prüfen, ob das selbstverschuldete Abschiebungshindernis auch das entscheidende Abschiebungshindernis ist. Wenn weitere, nicht selbstverschuldete Abschiebungshindernisse vorliegen, z. B. wegen Schutz der Familie oder wegen einer schweren Krankheit, wäre die Verhängung eines Arbeitsverbots rechtswidrig.

Aufenthaltsgestattung
Für Besitzer einer Aufenthaltsgestattung gilt für die Aufnahme einer Beschäftigung ebenfalls eine Wartefrist von einem Jahr – erst danach kann eine Zustimmung zur Beschäftigung erteilt werden ( 61 Asylverfahrensgesetz). Danach besteht ein nachrangiger Arbeitsmarktzugang: Die Zustimmung zur Beschäftigung wird nur nach einer Arbeitsmarktprüfung erteilt. Beim Besitz einer Aufenthaltsgestattung ist die Verhängung eines Arbeitsverbots  nicht möglich.


Wichtiges für die Praxis
Zuständig gegenüber dem Antragsteller für die Erteilung der Zustimmung zur Beschäftigung oder die Verhängung eines Arbeitsverbots ist seit dem 1. Januar 2005 allein die Ausländerbehörde. Ein Antrag auf Arbeitserlaubnis kann also nur bei der Ausländerbehörde gestellt werden – die Arbeitsagentur wird für die erforderliche Zustimmung nur in einem internen Verwaltungsverfahren beteiligt. Das gleiche gilt für einen möglichen Widerspruch gegen einen ablehnenden Bescheid.



SCHNELLINFO 9/2007, 19. September 2007
http://www.fluechtlingsrat-nrw.de/2577/index.html

 
 
 

hanifhidarnejad@yahoo.de | استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع است | Copyright©www.hanifhidarnejad.com 2005-2024