- شنبه 8 ارديبهشت 1403

 
 
 
 
 
حقوق بشر
پناهندگی / اقامت
مهاجرت/انتگراسیون
جامعه/روحی-اجتماعی
مصاحبه / گفتگو
دیدگاه ها
ترجمه
پایان نامه
در دیگر رسانه ها
فیلم و صدا
درباره من
درباره سایت
Asyl / Aufenthalt
Menschenrechte
Über
 
 
آیا اروپاییان، اتحادیه اروپا را از آ ن خود می دانند؟ چاپ ارسال به دوست
02 بهمن 1391

 آیا اروپاییان، اتحادیه اروپا را از آ ن خود می دانند؟
ببینید

یورو نیوز، 21.01.2013:
مقامات اتحادیه اروپا در بروکسل می گویند که فاصله میان شهروندان اروپایی و اتحادیه اروپا باید از میان برداشته شود. آنها می دانند که در ایام بحران اقتصادی، رویارویی با این مسئله مهم است و شهروندان اروپایی باید حقوق خود را بهتر بشناسند.

نظر سنجی ها نشان می دهد که اغلب اروپایی ها از حقوق خود به عنوان شهروند اروپایی آگاه نیستند. اطمینان به نهادهای اروپایی، طی 5 سال گذشته میان آنها افت کرده است.

در کشوری مانند ایرلند، که بحثها حول اتحادیه اروپا داغ است، بروکسل برای تسخیر ذهن و قلب شهروندان راه دشواری پیش رو دارد.

البته برخی هستند که مایلند بیشتر در این مورد بدانند، مانند دکلان میناف 23 ساله اهل دوبلین. او دانش آموخته علوم کامپیوتر است و شغلی ندارد. او می گوید : « اروپا بر پایه همبستگی ساخته شده و من فکر می کنم واقعا مهم است که این همبستگی دوام داشته باشد. نمی توانیم زمانی که عده زیادی بیکار هستند و سختی می کشند، از اتحاد حرف بزنیم. به گمانم همچنین باید ببینیم چگونه می توانیم حقوق بشر را در سراسر اروپا بگسترانیم. همچنین از آنجایی که امروز همه چیز اینترنتی شده و به صورت دیجیتال پیش می رود، باید بر روی اینکه چگونه اتحادیه اروپا می تواند به صورت آنلاین از حقوق شهروندی اروپاییان دفاع کند، تمرکز کنیم.»

سال 2013 سال شهروندان اروپایی است و گفتگو با شهروندان در سراسر اروپا انجام می شود. دکلان تصمیم گرفت در یک جلسه عمومی که کمیسیون اروپا آن را در دوبلین برگزار کرد، شرکت کند. او حضور رییس کمیسیون اروپا دراین جلسه را مثبت می داند و می افزاید: « اتحادیه اروپا بزرگ است و کارهای زیادی برای انجام دارد که خیلی هم تخصصی است. بخشی از وظیفه مقامات اتحادیه اروپا این است که چگونه می توانند امور تخصصی را تبدیل به چیزی کنند که عامه مردم بخواهند خود را درگیر آن ببینند و این به نظرم چالش بر انگیز است.»

اما چالش بیرونی اتحادیه اروپا این است که چگونه شهروندان خود را اروپایی تر بدانند و برای بیشتر دانستن دراین مورد شوق و ذوق داشته باشند. با این اوصاف عده زیادی از شهروندان اروپایی نام و چهره مقامات اتحادیه اروپا را نمی شناسند. آنها رییس کمیسیون اروپا یا رییس اتحادیه اروپا را با دیگر آدمهای معروف اشتباه می گیرند.

سیاستمداران اتحادیه اروپا نسبت به فاصله ای که میان اتحادیه اروپا و شهروندان آن وجود دارد، آگاهی دارند. آنها نگران این هستند که چگونه برنامه ای موثر برای حل این مشکل بیابند.

ویویان ردینگ، معاون رییس کمیسیون اروپا، در این مورد می گوید :«ما امکان ارتباط بهتر با شهروند را داریم. من اولین صندوق پرسش برای شهروندان را تاسییس کرده ام و جوانان زیادی، حدود هزاران نفر، به آن پاسخ داده اند. به نظرم این نکته بسیار خوبی بود. زیرا ما نیاز داریم که نسل جوان در ساختن آینده اروپا به ما کمک کند. مراکز ارتباط مستقیم با شهروندان هم در سراسر اتحادیه اروپا موجود است، جایی که آنها می توانند سوالات خود را بپرسند و پاسخ بگیرند.»

با توجه سیاستهایی که مقامات اصلی کشورهای عضو اتحادیه در نظر گرفته اند، گفتگو با شهروندان در موقعیتهای دیگرنیز امکان پذیر است.

نشست بعدی برای گفتگو با شهروندان اروپایی، در شهر کویمبرا پرتغال، روز 22 فوریه(4 اسفند) برگزار خواهدشد. مسائل اروپاییِ موثر بر آموزش و پرورش در اینجا به خوبی شناخته شده اند.

این شهر خانه یک از قدیمیترین دانشگاههای اروپاست. هنگامی که صحبت از آینده اتحادیه اروپا باشد، نظرها بسیارند. مشکلات اقتصادی یکی از نگرانی های پرتغالی ها است و بی تردید یکی از بحثهای عمده در این نشست خواهد بود.

در مورد آینده اروپا با بوآونتورا دو سوسا سانتوس، از مرکز علوم اجتماعی دانشگاه کویمبرا صحبت کرده ایم. این استاد جامعه شناسی استدلال می کند که برای اینکه شهروندان اروپایی متوجه شوند که اتحادیه اروپا از آنِ آنهاست، باید مستقیما در انتخاب روسای نهادهای آن شرکت کنند. او می گوید :« اکنون ما اشکال موجود در اتحادیه اروپا را می دانیم : نبود دموکراسی. دموکراسی درسطح دولتهای مختلف اروپایی وجود دارد. اما در اتحادیه اروپا نه. پارلمان اروپا از قدرت کافی برخوردار نیست و یک سازمان اجرایی، نظیر کمیسیون اروپا، توسط شهروندان انتخاب نمی شود.»

این استاد دانشگاه همچنین می افزاید که رهبران باید درسهای زیادی از قاره های دیگر بیاموزند. در کنار آن ارزشهای اروپایی باید بخشی از برنامه درسی شود.

سیماو کابرال، دانشجوی رشته حقوق در دانشگاه کویمبرا است و می گوید :« واقعیت این است که ما از اتحادیه اروپا حرف می زنیم، اما اتحادی در کار نیست. متاسفانه پارلمان اروپا و اعضای آن و کسانی که به نمایندگی هر کشور در پارلمان حضور دارند، تنها ار منافع کشور خود دفاع می کنند و آنچه را واقعا برای اتحادیه مهم است و در نتیجه منافع همه مردم است، فراموش می کنند.»

بی شک برنامه ریزی برای آینده اروپا نظرها و پیشنهادات زیادی را می طلبد. اما دشوارترین کار ایجاد شرایط مناسب برای برانگیختن شوق شهروندان و تشویق آنها به مشارکت و بیان نظراتشان است.


 
 
 

hanifhidarnejad@yahoo.de | استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع است | Copyright©www.hanifhidarnejad.com 2005-2024